daanepskamp.com

Hoe verloopt een project?

Stap voor stap uitgelegd.

Intake

Elke productie start met een goed gesprek, zowel voor film als fotografie. Wat is jouw wens? We gaan samen in gesprek om te bepalen wat het doel is van jouw campagne en wat je budget is. Zodat we samen tot het beste eindresultaat te komen. Er is volop ruimte om vragen te stellen om de verwachting te managen.

Script schrijven

Bij filmproducties horen scripts, ook bij films voor bedrijven. Het is handig om een script te schrijven zodat er meer houvast is tijdens de opnames en om het duidelijk te hebben voor beide partijen. Het is vooral handig dat je precies van te voren weet hoe de productie moet worden geproduceerd en wat eventuele acteurs qua tekst hebben.

Voorbereiding

Locaties, acteurs, modellen, visagie. Er kan van alles nodig zijn tijdens een film of fotografie productie. Daarom is het goed om voordat je begint met de daadwerkelijke productie, externe zaken geregeld te hebben. Zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

Productie

Als alles goed is voorbereid kan er worden gestart met de opnames voor film en/of fotografie. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Nabewerking

Nabewerking van de fotografie of de montage van een filmproductie. Vooraf is een schatting gemaakt hoeveel dagen er beschikbaar gesteld is voor de nabewerking van de productie. Het aantal correctierondes is van te voren meegenomen in het intake gesprek. Tijdens de nabewerking wordt er gewerkt aan: colorgrading, retouching, edit, audio-nabewerking, ondertitels en nog veel meer. Als de montage klaar is, wordt de productie opgeleverd.