daanepskamp.com

film & fotografie | gemaakt voor bedrijven!

(function(ss,ex){ window.ldfdr=window.ldfdr||function(){(ldfdr._q=ldfdr._q||[]).push([].slice.call(arguments));}; (function(d,s){ fs=d.getElementsByTagName(s)[0]; function ce(src){ var cs=d.createElement(s); cs.src=src; cs.async=1; fs.parentNode.insertBefore(cs,fs); }; ce('https://sc.lfeeder.com/lftracker_v1_'+ss+(ex?'_'+ex:'')+'.js'); })(document,'script'); })('DzLR5a5WePJ7BoQ2');

Trends in Bedrijfsfotografie en -Videografie voor 2023

Trends anno 2023

In de wereld van marketing en bedrijfscommunicatie spelen beeld en video een steeds grotere rol. Ze zijn krachtige instrumenten om de aandacht van het publiek te trekken, boeiende verhalen te vertellen en een blijvende indruk achter te laten. Met het jaar 2023 voor de deur, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in bedrijfsfotografie en -videografie. Hier zijn 8 opkomende trends die je niet mag missen.

1. Authenticiteit staat centraal
In 2023 draait alles om authenticiteit. Het publiek verlangt naar echte, oprechte content die een menselijk tintje heeft. Bedrijven zullen zich richten op het vertellen van authentieke verhalen en het vastleggen van echte momenten in plaats van opgepoetste, gescripte beelden. Dit betekent dat spontane foto’s en video’s die de echte cultuur en persoonlijkheid van een bedrijf laten zien, populairder zullen worden.

2. Korte en krachtige video’s
Met de groei van social media en korte aandachtsspannes is de trend van korte en krachtige video’s niet te stoppen. Bedrijven zullen zich richten op het maken van boeiende video’s die in enkele seconden de aandacht van de kijker grijpen. Dit vereist creativiteit en effectieve storytelling om in korte tijd een sterke indruk te maken.

3. Live streaming
Live streaming blijft groeien in populariteit. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om direct in contact te komen met hun publiek, vragen te beantwoorden en evenementen in real-time te delen. Dit creëert een gevoel van urgentie en exclusiviteit, wat waardevol is voor marketingdoeleinden.

4. Verticale video’s
Met de toenemende dominantie van mobiele apparaten is de trend van verticale video’s niet te negeren. Bedrijven zullen vaker verticale video’s maken om naadloos aan te sluiten bij de mobiele ervaring van hun publiek, vooral op platforms zoals Instagram en TikTok.

5. 360-graden video en augmented reality (AR)
Technologieën zoals 360-graden video en augmented reality zullen bedrijven nieuwe manieren bieden om interactieve en meeslepende ervaringen te creëren. Dit kan variëren van virtuele rondleidingen tot productdemonstraties in AR, waardoor kijkers actiever betrokken raken.

6. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoorde beelden
Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoorde praktijken zijn niet alleen belangrijk voor bedrijven, maar ook voor hun visuele content. Beelden die de inzet van een bedrijf voor milieubewustzijn en sociale verantwoordelijkheid weerspiegelen, zullen in 2023 een grote rol spelen.

7. Micro-influencers en gebruikers gegenereerde content
Het gebruik van micro-influencers en content gegenereerd door gebruikers wordt een steeds belangrijkere trend. Bedrijven zullen samenwerken met kleine, authentieke influencers en hun publiek aanmoedigen om hun eigen content te maken en te delen, wat zorgt voor meer geloofwaardigheid en betrokkenheid.

8. Personalisatie en datagedreven creatie
Personalisatie blijft een van de meest cruciale trends in marketing. Bedrijven zullen geavanceerde analyses gebruiken om gepersonaliseerde visuele content te creëren die specifiek is afgestemd op de voorkeuren en het gedrag van individuele klanten.

In 2023 beloven de trends in bedrijfsfotografie en -videografie opwindend en dynamisch te zijn. Het is belangrijk voor bedrijven om deze trends te omarmen en ze in hun marketingstrategieën te integreren om relevant te blijven in een steeds veranderende digitale wereld. Door te focussen op authenticiteit, creativiteit en innovatie, kunnen bedrijven boeiende visuele content leveren die impact maakt en hun merk versterkt.

Daan Epskamp | 2023